Naar het fotoboek
27 December 2018

Basketbaltoernooi: meisjes 4de!

Op donderdag 27 december werd in de Diekmanhal de eerste ronde gehouden van het schoolbasketbaltoernooi. Twee teams plaatsten zich voor de finaleronde.

Een meisjesteam en twee jongensteams begonnen aan het toernooi. De meisjes wisten alle wedstrijden te winnen tot de laatste wedstrijd. Deze speelden ze gelijk. Dit resultaat was ruim voldoende om eerste te worden in de poule en zich te plaatsen voor de tweede ronde van morgen.
Jongensteam 1 verloor de eerste twee wedstrijden de derde wedstrijd werd met veel strijd gewonnen. De laatste wedstrijd werd ondanks veel strijd ook verloren en daarmee is dit team uitgeschakeld voor de volgende ronde.
Het tweede jongensteam begon moeizaam aan de eerste wedstrijd de bal wilde er aan onze kant maar niet in. Toen de tegenstander twee vrije worpen kreeg stonden we zelfs achter. Gelukkig vielen daarna voor ons nog drie doelpunten. De wedstrijden daarna werden allemaal gewonnen en daarmee is ook dit team geplaatst voor de finaleronde van vrijdag.
Het was erg gezellig en we zijn trots op al onze teams vanwege hun inzet en sportiviteit. 

Finaledag

De verwachtingen bij beide teams waren hooggespannen. De jongens zaten in een poule met allemaal sterke tegenstanders. Ondanks veel strijd gingen alle wedstrijden verloren en waren we uitgeschakeld. 
Ook de meisjes begonnen met een nederlaag, maar de volgende twee wedstrijden werden gewonnen. Daarmee plaatsten we ons voor de halve finale. In de halve finale was de tegenstander echt te sterk en restte ons de wedstrijd voor de derde plaats. Het ging gelijk op en tot de laatste seconde maakten we kans op de winst helaas verloren we net met 1 punt verschil.
Een beetje teleurgesteld feliciteerden we de tegenstander en mochten toch nog een beker ophalen.