Naar het fotoboek
12 February 2020

Prijzenregen bij schaaktoernooi

Op woensdag 12 februari speelden elf kinderen van de Sterrenborgh mee met het Enschedese schoolschaaktoernooi. Met maar liefst drie bekers en zes medailles ging 'team de Sterrenborgh' huiswaarts.

Om 13:30 begon het toernooi. Over zeven rondes speelden alle kinderen hun wedstrijden. Na elke wedstrijd werden de punten geteld en kreeg je een tegenstander die ongeveer net zoveel punten had. Op die manier speelden de sterkste spelers al gauw tegen elkaar.

Na de laatste ronde werden alle punten geteld en dat was een ware prijzenregen voor de leerlingen van de Sterrenborgh.
Thijs had de meeste punten gehaald van alle kinderen uit groep 3. Mads en Milou werden tweede en derde bij groep 4 en Sam was de beste uit groep 6.
Ook in de scholenstrijd stonden we (gedeeld) bovenaan. Met de drie andere scholen die de meeste punten hadden gehaald werd de finale gespeeld door de vier kinderen die per school de meeste punten hadden gehaald. In drie spannende rondes werden de Wielerbaan, de Prinseschool en ESV verslagen en daarmee wonnen we ook het schooltoernooi.

Een ongekende prestatie waar wij natuurlijk heel blij mee zijn. Ook de kinderen die zelf niet in de prijzen zijn gevallen, deelden mee in de feestvreugd. We zijn trots op jullie allen!

Kijk voor meer foto's in ons fotoalbum.