Naar het fotoboek
14 April 2018

Schoolbasketbal: 3de van Nederland!

Op vrijdag de 13de (!) heeft het jongensteam van de Sterrenborgh een unieke prestatie geleverd door 3de van Nederland te worden.

De wekker ging al vroeg in de huizen van de spelers. Om 6.30 werd er verzameld bij school voor de reis naar den Haag. Hier werd het NK schoolbasketbal gehouden.
Na een tocht van 2 uur kwam het team aan en stond de eerste wedstrijd op het programma.
Nog een beetje onwennig en waarschijnlijk vanwege de spanning verliep het scoren nog niet super. De wedstrijd werd des ondanks met gemak gewonnen 6-0.

Ondertussen was er een groep supporters in het geheim onderweg naar den Haag om het team een extra boost te geven. Zij kwamen net na de eerste wedstrijd aan. Het team en de begeleiders werden compleet verrast door deze extra supporters.

De tweede wedstrijd werd (dankzij de extra steun?) met groot gemak gewonnen: 15-0!
Ook de derde wedstrijd verliep op rolletjes, al moest het team wel de eerste tegendoelpunten incasseren: 10-4.
De vierde wedstrijd ging tegen de nummer twee in de poule. Met nog 5 minuten te gaan stonden we 10-8 achter. Met nog 1 minuut te gaan stond het gelijk: 14-14. In die laatste minuut wisten we nog twee keer te scoren en wonnen we met 14-18; De halve finale was bereikt.

De halve finale was snel na de voorgaande wedstrijd en dat was te merken. De tegenstander liep snel uit. Halverwege stonden we met 4-9 achter. Twee minuten voor tijd waren we teruggekomen tot 11-12. Helaas kwamen we net niet voorbij de tegenstander en verloren we deze spannende strijd met 12-15.

Door onze betere resultaten dan de andere verliezend halvefinalist zijn we 3de geworden op dit Nederlands Kampioenschap. Een unieke prestatie waarop het hele team en de hele school trots mag zijn.

Geweldig gedaan jongens!!

Kijk voor meer foto's in ons fotoalbum of kijk het filmpje gemaakt door meneer Henk.