22 February 2023

Schaken groep 6, 7 en 8

Op woensdag 22 februari was het de beurt aan de kinderen van groep 6, 7 en 8 om hun schaakkunsten te tonen tijdens het Enschedese schoolschaaktoernooi.

Om half 2 begonnen maarliefst elf kinderen van de Sterrenborgh aan het toernooi. Lars uit groep 3 en Sverre uit groep 4 namen ook deel, omdat zij vorige week in de top 3 van hun groep waren geƫindigd.

De wedstrijden gingen op en neer er werden wedstrijden gewonnen, verloren en gelijk gespeeld. Alls was mogelijk, de tegenstanders sterk en de wedstrijden volgden elkaar in snel tempo op. Na zeven rondes van potjes werd het tijd voor een zenuwslopende prijsuitreiking. Waren er kinderen in de prijzen gevallen? Uiteindelijk bleek dat Thijs uit groep 6 zijn groep nipt had gewonnen en dus kampioen van groep 6 is geworden. De andere kinderen vielen niet in de prijzen, maar na de twee derde plaatsen van vorige week is er behoorlijk wat edelmetaal onze kant op gegaan. Bij de scholenwedstrijd eindigden we net niet in de top 4. Hierdoor waren we ook uitgeschakeld als team. Uiteindelijk werd de Prinseschool kampioen en wij feliciteren ze dan ook van harte met het overnemen van 'onze' titel uit 2022.